Nederlands English

Wie is wie

Saskia van der Meijden - Bessems

Sinds 2017 versterkt Saskia het INVEST team als onderzoeksverpleegkundige. Zij coördineert en organiseert een groot deel van het onderzoek en voert metingen uit. 

Dr. Joke Dijk, Hoofdonderzoeker

Joke Dijk werd in Groningen opgeleid tot arts. Ze deed van 2002 tot 2005 onderzoek in het UMC Utrecht wat leidde tot het proefschrift: “Is new always better? Vascular risk factors in patients with manifest arterial disease”. In deze periode rondde ze opleiding tot klinisch epidemioloog af. Tijdens haar opleiding tot neuroloog in het AMC in Amsterdam, raakte ze geboeid door de bewegingsstoornissen. Vanaf 2013 bleef ze in het AMC werken als neuroloog. Ze is betrokken bij de zorg voor patiënten met bewegingsstoornissen, waaronder de ziekte van Parkinson. Daarnaast neemt ze deel aan verschillende onderzoeksprojecten naar vooral de behandeling van bewegingsstoornissen.

Drs. Daan van Poppelen, Arts-onderzoeker

Daan van Poppelen volgde zijn opleiding tot arts in het Academisch Medisch Centrum aan de Universiteit van Amsterdam. Gedurende zijn opleiding heeft hij op de Intensive Care onderzoek gedaan naar posthypoxische myoclonus bij reanimeerde patiënten. Daarna deed hij onderzoek naar functionele tremor aan University College Londen (Verenigd Koninkrijk). Na een jaar als arts-assistent neurologie in het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis te Amsterdam te hebben gewerkt, is hij in oktober 2014 gestart als arts-onderzoeker in het AMC, vanaf januari 2017 is hij hier tevens werkzaam als neuroloog in opleiding.

Dr. Rob de Bie, Neuroloog-onderzoeker

Rob de Bie volgde zijn opleiding tot arts aan het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam. In de jaren hierna heeft hij onderzoek gedaan naar de chirurgische behandeling van de ziekte van Parkinson, wat resulteerde in het proefschrift Stereotactic pallidotomy in Parkinson’s disease (2002). In 1999 startte hij zijn opleiding tot neuroloog in het AMC, waarna hij een jaar een klinische fellowship in bewegingstoornissen heeft gevolgd in Toronto, Canada. Sinds 2006 werkt hij als neuroloog in het AMC. Zijn onderzoek richt zich vooral op het verbeteren van de behandeling van de ziekte van Parkinson.

Drs. Tanja Berk, Patiëntonderzoeker

Tanja Berk is in 2010 op 46-jarige leeftijd gediagnosticeerd als Parkinsonpatiënt. Sinds 2011 is zij als vrijwilliger actief bij de Parkinson Vereniging, o.a. als patiëntonderzoeker. In deze rol neemt zij deel aan (wetenschappelijk) onderzoek, niet als proefpersoon maar als lid van een onderzoeksteam. Een patiëntonderzoeker vult de expertise van onderzoekers aan met ervaringsdeskundigheid, met als doel de kwaliteit van het onderzoek te verhogen.